Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Staż

Utworzono dnia 23.01.2019

W ramach projektu uczestnicy brali udział w stażu dla stanowiska kucharz/pomoc kuchenna. Uczestnicy w ramach zadań zawodowych wykonywali następujące zadania:

1. Zapoznanie się z przepisami i regulaminem organizacyjnym pracy

2. Przechowywanie żywności.

3. Przygotowywanie półproduktów i obróbka artykułów spożywczych.

4. Sporządzanie potraw i napojów.

5. Dekorowanie potraw

5. Obsługa maszyn i urządzeń gastronomicznych

6. Utrzymanie czystości naczyń, narzędzi i sprzętu w kuchni i na swoim stanowisku pracy.

Uczestnicy po odbytym stażu uzyskali umiejętności:

a) znajomość przepisów bhp i p.pożarowych oraz zagadnień higienicznego postępowania z produktami spożywczymi, ich obróbką i zasadami przechowywania,

b) znajomość narzędzi i urządzeń gastronomicznych,

c) umiejętność przygotowywania potraw i ich estetyczne podanie,

d) przygotowanie do samodzielnego wykonywania pracy na stanowisku kucharza.

Staż

Utworzono dnia 23.01.2019, 08:40